Powered By Blogger

diumenge, 28 de febrer del 2010

NOTÍCIA

Notícia trobada al diari El Mundo el 29 de febrer de l'any 2004.

Dos espanyols ferits al caure el seu globus aerostático en els Andes

SANTIAGO DE XILE.- Dos espanyols van resultar ferits el dissabte quan el globus aerostàtic amb el qual sobrevolaven la serralada dels Andes va caure a terra, a uns deu quilòmetres del turó de Santa María, situat a la província argentina de Mendoza. Segons l'emissora xilena Ràdio Cooperativa, els dos espanyols no han estat rescatats encara.
El globus havia partit en direcció a les muntanyes des de la ciutat xilena dels Andes, a 100 quilòmetres al nordest de Santiago. Els espanyols participaven com observadors en un festival de globus aerostàtics que havia organitzat el club aeri local.
L'organitzador de la trobada, Alfredo Barriobueno, va assenyalar que el globus dels espanyols va caure en una zona pròxima al mont Aconcagua, a la frontera xilena. Segons Barriobueno, van assolir comunicar-se per ràdio amb un avió comercial argentí, al pilot del qual van informar que es trobaven ferits.
El cap de premsa de la Força Aèria argentina, el comodoro Jorge Repta, va precisar que l'accident va ocórrer a les 12.20 hora local (les 16.20 en l'Espanya peninsular). Al principi es va pensar que es tractava de dos ciutadans xilens, segons va avançar l'agència argentina Infosic.
Els dos espanyols havien planificat sobrevolar el turó Aconcagua, de 6.962 metres d'altura i, sense efectuar escales, retornar a Xile durant la tarda del mateix dia.
Quan es trobaven a uns 3.000 metres d'altura, el globus aerostàtic va començar a descendir bruscament. En aquell moment, el pilot d'un avió comercial que sobrevolava la serralada va veure com el globus perdia altura i queia a terra i llavors va avisar per ràdio a la Brigada Aèria de Mendoza.
Immediatament, un equip mèdic va partir cap al Aconcagua a bord de dos helicòpter de la Força Aèria argentina. El mal temps va impedir que els helicòpters arribessin fins al turó i rescatessin als tripulants del globus.
Reta va explicar que l'equip de rescat esperava que el temps millorés per a arribar fins al lloc de l'accident i rescatar als dos espanyols. Patrulles terrestres de la Policia provincial i la Gendarmería nacional han posat ja en marxa un operatiu per a donar amb els dos ferits.

Font:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada