Powered By Blogger

dimarts, 9 de febrer del 2010

HISTÒRIA DEL GLOBUS AEROSTÀTIC

El globus aerostàtic va ser inventat a finals del S. XVIII pels dos germansts Montgolfier (Joseph i Jacques). En un primer moment el seu invent va ser anomenat "Mongolfiera" a causa dels cognoms dels seus inventors. Aquest primer globus va ser construït de paper, tenia uns 12 metres de diàmetre i pesava uns 250 kg. El seu disseny era espectacular, majestuós i molt diferent de les modernes aeronaus de l'actualitat. El seu globus ascendia verticalment gràcies a l'aire calent, fet que es coneix com el principi d'Arquimedes.

Al 4 de juny de l'any 1783, en Annonay, la gran proesa es va convertir en una notícia que va recórrer tota la premsa francesa entusiasmada. El vol amb globus va arribar a ocupar tal protagonisme i popularitat mediàtica, que molts personatges de l'època van seguir amb avidesa qualsevol informació relacionada amb aquest curiós invent.

2 mesos mes tard, un altre francès anomenat Alexandra Cessar Xerris, va construir un altre globus aerostàtic, però aquesta vegada ascendia gràcies al gas; l'hidrògen.

Al 21 de novembre de l'any 1783, Jean Francois i Laurente d'Aramdes van pilotar un globus aerostàtic dels germans Montgolfier convertint-se en els primers humans que van volar en aquest mitjà. Aquesta versió del globus tenia un petit forn de llenya que mantenia l'aire calent a l'interior de l'estructura. El vol va recórrer Paris amb gran èxit i expectació.

A l'any 1784 es van assolir certes millores, per exemple es va aconseguir arribar a una altitud de 3000 metres i a realitzar un vol de 2 hores. Aquest mateix any en Joseph Montgolfier va realitzar un vol des de Lió transportant 7 persones a bord.

Font:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada