Powered By Blogger

diumenge, 28 de febrer del 2010

ELS GERMANS MONTGOLFIER

Ara, parlarem una mica de la història dels creadors del globus aerostàtic: Els germans Mongolfier:

- Joseph-Michel (nascut a Annonay, França, al 26 d'agost de l'any 1740, i mort a Balaruc les Bains, al 26 de juny de l'any 1810), el germà gran


- Jacques-Étienne( nascut a Annonay, França, al 6 de gener de 1745, i mort a Serrières, a França, al 2 d'agost de 1799), el germà petit








Joseph Mongolfier<--


-->Étienne Mongolfier










Inventors francesos, creadors del globus aerostàtic. Van néixer d'una família de setze germans el pare dels quals era l'industrial paperer Pierre Montgolfier. Estaven interessats pels problemes de la navegació aèria, el 1782 van descobrir que en introduir aire calent en una pilota, aquest s'elevava.



Al 4 de juny de 1783 van realitzar la primera demostració pública del seu descobriment. Van escalfar l'aire d'un globus cremant palla i fusta sota de l'obertura inferior del globus, que va arribar a assolir els 1 000 metres d'altitud.




Al 19 de setembre van repetir a Versalles l'experiment amb un globus major, aquesta vegada amb un gall, una ovella i un ànec com a passatgers. L'enginy es va mantenir a l'aire durant uns 8 minuts, i va aterrar suaument a uns 3 quilòmetres de distància.



Al 21 de desembre del mateix any va tenir lloc la primera ascensió tripulada de la història. El globus va sobrevolar París durant 25 minuts i va prendre terra a uns 9 quilòmetres de distància. Aquesta gesta els va valer el reconeixement de l'Acadèmia Francesa de les Ciències.



Joseph va inventar al 1792 una màquina elevadora d'aigua, anomenada ariet hidràulic, i Étienne va desenvolupar els processos de fabricació del paper.



Globus aerostàtic dels germans Montgolfier

Font:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada