diumenge, 28 de febrer del 2010
NOTÍCIA
Dos espanyols ferits al caure el seu globus aerostático en els Andes
SANTIAGO DE XILE.- Dos espanyols van resultar ferits el dissabte quan el globus aerostàtic amb el qual sobrevolaven la serralada dels Andes va caure a terra, a uns deu quilòmetres del turó de Santa María, situat a la província argentina de Mendoza. Segons l'emissora xilena Ràdio Cooperativa, els dos espanyols no han estat rescatats encara.
El globus havia partit en direcció a les muntanyes des de la ciutat xilena dels Andes, a 100 quilòmetres al nordest de Santiago. Els espanyols participaven com observadors en un festival de globus aerostàtics que havia organitzat el club aeri local.
L'organitzador de la trobada, Alfredo Barriobueno, va assenyalar que el globus dels espanyols va caure en una zona pròxima al mont Aconcagua, a la frontera xilena. Segons Barriobueno, van assolir comunicar-se per ràdio amb un avió comercial argentí, al pilot del qual van informar que es trobaven ferits.
El cap de premsa de la Força Aèria argentina, el comodoro Jorge Repta, va precisar que l'accident va ocórrer a les 12.20 hora local (les 16.20 en l'Espanya peninsular). Al principi es va pensar que es tractava de dos ciutadans xilens, segons va avançar l'agència argentina Infosic.
Els dos espanyols havien planificat sobrevolar el turó Aconcagua, de 6.962 metres d'altura i, sense efectuar escales, retornar a Xile durant la tarda del mateix dia.
Quan es trobaven a uns 3.000 metres d'altura, el globus aerostàtic va començar a descendir bruscament. En aquell moment, el pilot d'un avió comercial que sobrevolava la serralada va veure com el globus perdia altura i queia a terra i llavors va avisar per ràdio a la Brigada Aèria de Mendoza.
Immediatament, un equip mèdic va partir cap al Aconcagua a bord de dos helicòpter de la Força Aèria argentina. El mal temps va impedir que els helicòpters arribessin fins al turó i rescatessin als tripulants del globus.
Reta va explicar que l'equip de rescat esperava que el temps millorés per a arribar fins al lloc de l'accident i rescatar als dos espanyols. Patrulles terrestres de la Policia provincial i la Gendarmería nacional han posat ja en marxa un operatiu per a donar amb els dos ferits.
Font:
COMBUSTIBLE
El propà en condicions normals és un gas inodor i icolor
El propà se sol obtenir a partir del gas natural o dels gasos dels processos de "cracking" produïts en les instal·lacions petroquímiques.
El principal ús del propà és l'aprofitament energètic com a combustible. A causa del menor punt d'ebullició que el butà i el major valor energètic per gram, a vegades es barreja amb aquest, o s'utilitza propà en comptes de butà. En la indústria química és un dels productes de partida en la síntesi del propè, també s'utilitza com a gas refrigerant (R290) o com a gas propulsor en aerosols.
CARACTERÍSTIQUES
paracaigudes, un canastrell d'acer cobert amb un teixit especial al
voltant, un cremador de gas, un tanc de combustible (gas propà),
instruments de mesurament i un equip de presuaritzación.
Paracaigudes:
Serveix per maniobrar l'elevació i descens de l'aeròstat.
Envoltant:
Cos esfèric fabricat de tela especial per globus
Cremador de gas:
Escalfa l'aire dins del globus i permet que aquest s'elevi.
Tapa foc:
Serveix per fer que el gas entri més ràpid a l'envoltant i evitar que es
dispersi.
Canastrell:
És la base pel pilot (normalment 1) i pels passatgers (normalment 2 o 3).
Font:
DONACIONS PER LA GRAN CURSA
Durant més de 25 anys, The Greast Reno Balloon Race ha flotat a través del Reno Skyline que crea memòries precioses tan per a famílies com per amics. Provocant estremiments de delitdelícia per estendre a través de la pell de molt un primer espectador de matí, El Gran Reno Balloon Race ha tocat les vides dels joves i vells; s'ha convertit en una tradició anual per a residents dels Prats Truckee i una experiència inoblidable per a viatgers que visiten l'altre costat del globus. Com a regal a la comunitat, l'esdeveniment sempre ha romàs lliure al públic gràcies als nostres patrocinadors lleials.
Al llarg dels anys, els costos de produir un esdeveniment d'aquesta mida i estatura han augmentat enormement. Les Donacions al Gran Reno Balloon Race s'aplicaran directament a despeses típiques (costos de combustible, lloguers d'equip, etc.) i assegurarà la salut d'aquest esdeveniment estimat durant anys per venir. Amb el suport de la comunitat i dels nostres patrocinadors, l'esdeveniment és segur per gaudir de 25 anys més de vol.
Si voleu ajudar, i mantenir la continuitat d'aquest marevallós esdeveniment, no dubtin a ser solidaris i a donar un bon cop de mà.
Per més informació, cliquin l'enllaç següent que els portarà a la pàgina on podran realitzar les seves donacions:
Gràcies pel seu ajut i col·laboració
HIST`RIA DE: THE GREAT RENO BALLOON RACE
29 anys més tard, s'ha tornat una celebració tradicional i preciosa del món, i localment, una tradició de comunitat estimada que proporciona diversió lliure a més de 150,000 espectadors. Any rere any l'esdeveniment reuneix la passió i suport de gent provinent de diferents parts del món que comparteixen una dedicació a volar amb globus aerostàtic, familiar i de la comunitat
Un dels espectacles més espectaculars d'aquest esdeveniment de tres dies (
Durant Dawn Patrol, els pilots miren inestable, prealba, quan les condicions de l'aire aclarien als globus la primera foscor de matí. Afegint escalfor al matí fresc, Dawn Petrol marca el començament de
Just abans de Dawn Patrol, els pilots il·luminen les seves llanternes per a
THE GREAT RENO BALLOON RACE
During three days in early September, you can look up into the
Taking place just a few miles north of downtown
For more imformation consulte the page: http://www.renoballoon.com/EventInfo
ELS GERMANS MONTGOLFIER
- Joseph-Michel (nascut a Annonay, França, al 26 d'agost de l'any 1740, i mort a Balaruc les Bains, al 26 de juny de l'any 1810), el germà gran
- Jacques-Étienne( nascut a Annonay, França, al 6 de gener de 1745, i mort a Serrières, a França, al 2 d'agost de 1799), el germà petit
Joseph Mongolfier<--
-->Étienne Mongolfier
Inventors francesos, creadors del globus aerostàtic. Van néixer d'una família de setze germans el pare dels quals era l'industrial paperer Pierre Montgolfier. Estaven interessats pels problemes de la navegació aèria, el 1782 van descobrir que en introduir aire calent en una pilota, aquest s'elevava.
Al 4 de juny de 1783 van realitzar la primera demostració pública del seu descobriment. Van escalfar l'aire d'un globus cremant palla i fusta sota de l'obertura inferior del globus, que va arribar a assolir els
Al 19 de setembre van repetir a Versalles l'experiment amb un globus major, aquesta vegada amb un gall, una ovella i un ànec com a passatgers. L'enginy es va mantenir a l'aire durant uns 8 minuts, i va aterrar suaument a uns 3 quilòmetres de distància.
Al 21 de desembre del mateix any va tenir lloc la primera ascensió tripulada de la història. El globus va sobrevolar París durant 25 minuts i va prendre terra a uns 9 quilòmetres de distància. Aquesta gesta els va valer el reconeixement de l'Acadèmia Francesa de les Ciències.
Joseph va inventar al 1792 una màquina elevadora d'aigua, anomenada ariet hidràulic, i Étienne va desenvolupar els processos de fabricació del paper.
Globus aerostàtic dels germans Montgolfier
dijous, 25 de febrer del 2010
NOTÍCA: STEVE FOSSET
Les restes de l'avió que va ser descobert l'1 d'octubre de 2008 a l'est-central de les muntanyes de Califòrnia. Sr Steve Fossett va morir quan el seu avió va xocar contra un corrent d'aire descendent de muntanya, la National Transportation Safety Board informar el juliol de 2009.
Sr Steve Fossett va ser un aviador veterà conegut per les seves missions per establir rècords mundials. El 2002, en el seu sisè intent, es va convertir en la primera persona a volar al voltant del món sense interrupció en un globus d'aire calent. L'any passat, va completar el vol sense escales més llarg en la història de l'aviació, volar 26.389 milles en 76 hores en un avió experimental ultralleuger. També va establir i van perseguir als registres de la terra i el mar, inclosa la volta al rècord mundial de velocitat per als vaixells de vela.
Font:
PER QUÈ S'ELEVEN?
El Principi d'Arquimedes és un dels principis fonamentals de l'estàtica de fluids, segons el qual un cos submergit en un fluid és afectat per una força ascensional (empenyiment d'Arquimedes) aplicada al metacentre igual al pes del fluid desallotjat. Si hom suposa que el cos i el líquid són homogenis i de pesos específics γ1 i γ2, i anomena P el pes del cos, i F la força ascensional, s'acompleix que P = Vγ1 i F = Vγ2, on V és el volum del cos. Si P > F, el cos s'enfonsa. Si P = F, el cos neda entre dues aigües, i si P
Per més informació, mirin el vídeo de l'esquerre.
Font:
dilluns, 22 de febrer del 2010
CONSTRUCCIÓ D'UN GLOBUS AEROSTÀTIC
Materials que necessitarem:
- 21 fulls de paper tisú de 50 cm x 75 cm
- Cola
- Tisores
- Filferro flexible d' uns 0.75 mm de diàmetre
- Uns 30 cm de fil de barrilet
- Secció de tubs d'uns 20 cm de diàmetre en forma de "L"
- Una petita reixeta de filferro
- Uns trossos de diari
Normes de seguretat:
- Les precaucions bàsiques durant la construcció del globus són les mínimes a tenir en compte quan es treballa amb tisores i cola.
- Posteriorment, quan aquest estigui acabat i el cremador funcionant, haurà de vigilar-se que possibles espurnes no provoquin cap incendi al caure sobre material inflamable.
- Hauria de disposar-se, a més, d'algun tipus d'extintor petit per estar equipat en cas que el paper del globus entri en algun moment en combustió, i mai sigui alliberat si s'ha incendiat.
Realització pas a pas:
1 - Prendre 3 fulles de paper i enganxar-les de manera que obtinguem una fulla llarga de 50 cm x aproximadament uns 215 cm.
2 - Repetir l'operació amb la resta de fulles fins que tinguem 7 fulles grans (observar que si volem que el nostre globus presenti algun tipus de patró de colors és en aquest moment quan hem de dissenyar-lo).
3 - Doblega les fulles per la meitat de manera que aquestes tinguin 25 cm x 215 cm i retalla-les de manera que una vegada desdoblegades un extrem (que correspondrà a la punta del globus) acabi en punta, l'altre tingui una base de 20 cm, i la part intermèdia sigui més ampla que la resta.
4 - Ja tallades totes amb el mateix patró, utilitza una de base i col·loca sobre l'altra desplaçada entre 10 i 20 mm respecte de la mateixa.
5 - En la part excel·lent posa cola i doblega-la de manera que es tanqui per sobre de l'altra capa perquè ambdues quedin unides.
6 - Repeteix l'operació amb una tercera fulla enganxant aquesta sobre el costat que ha quedat lliure de l'anterior.
7 - Vas enganxant consecutivament la resta de fulles de manera que vagis construint una espècie d'acordió on cada capa té un costat enganxat a la inferior i l'altre a la superior. Pren-te el teu temps per a realitzar tot el procés de manera que el desplaçament entre una capa i la següent sigui sempre el mateix, i que no es colin gotes de cola a les zones de paper que no hàgin d' enganxar-se.
8 - Acaba el muntatge enganxant l'extrem lliure de la capa s'apuja del tot amb la de baix de manera que hagis construït una espècie de campana.
9 - Fés un llaç amb el fil a la part superior de manera que el forat d'aquí quedi totalment tancat i que disposis d'on penjar el globus.
Últims passos per a la realització de l'experiment:
10 - Talla uns
11 - Per a assegurar-te que no existeixen grans fisures en el paper utilitza un secador per inflar el globus i cerca possibles forats (no facis això mai abans de col·locar el filferro, doncs podries cremar la part inferior del globus).
12 - Una vegada acabada la construcció del globus, començarem l'elaboració del cremador. Per això col·locarem la canonada amb el costat llarg vertical i en la seva part superior pegarem la reixeta de filferro per evitar que pugin espurnes cap amunt.
13 - En l'interior del tub, a continuació, podrem col·locar uns papers de diari i calar-los foc de manera que per la canonada comenci a sortir aire calent.
14 - Per inflar el globus hauríem de mantenir-lo quiet a l' aire. Per això podríem subjectar-lo del llaç amb una vara llarga i col·locar-lo damunt del cremador. Aquesta és la fase més delicada de tot el procés, ja que una guspira inesperada o una negligència podries provocar l'incendi del globus.
15 - El globus estarà completament inflat aproximadament durant un minut. A continuació podràs deixar-lo anar i gaudir del vol del teu aparell.
dimarts, 9 de febrer del 2010
HISTÒRIA DEL GLOBUS AEROSTÀTIC
Al 4 de juny de l'any 1783, en Annonay, la gran proesa es va convertir en una notícia que va recórrer tota la premsa francesa entusiasmada. El vol amb globus va arribar a ocupar tal protagonisme i popularitat mediàtica, que molts personatges de l'època van seguir amb avidesa qualsevol informació relacionada amb aquest curiós invent.
2 mesos mes tard, un altre francès anomenat Alexandra Cessar Xerris, va construir un altre globus aerostàtic, però aquesta vegada ascendia gràcies al gas; l'hidrògen.
Al 21 de novembre de l'any 1783, Jean Francois i Laurente d'Aramdes van pilotar un globus aerostàtic dels germans Montgolfier convertint-se en els primers humans que van volar en aquest mitjà. Aquesta versió del globus tenia un petit forn de llenya que mantenia l'aire calent a l'interior de l'estructura. El vol va recórrer Paris amb gran èxit i expectació.
A l'any 1784 es van assolir certes millores, per exemple es va aconseguir arribar a una altitud de 3000 metres i a realitzar un vol de 2 hores. Aquest mateix any en Joseph Montgolfier va realitzar un vol des de Lió transportant 7 persones a bord.
Font: